Chlpaté torpédo

Jan 04, 2024

Počas sviatkov som sa snažil počítaču úplne vyhýbať. Zapínal som ho len keď som chcel pretriediť fotky na kartách a tak už ani neviem, ktorá fotka kedy vznikla. Moc príležitostí na fotenie veru nebolo. Počasie bolo priam otrasné, no zopár vychádzok som absolvoval.

Sneh tak rýchlo ako napadol, tak rýchlo aj zmizol a ja som chcel ešte stihnúť jelene s ich korunami. No klasicky sa mi nedarilo. Vždy boli o krok predo mnou, alebo na inom mieste ako som bol ja. Okrem nich som si ale dal za jeden z mojich hlavných cieľov túto zimu vydru a tak som sa vybral po jednom rannom hľadaní jeleňov aj k vode. 

Hľadal som pobytové znaky na zvyškoch snehu. Aj napriek tomu, že bielu perinu vystriedalo blato v priebehu len pár hodín, zopár stôp sa mi podarilo nájsť. Bohužiaľ boli na zlých miestach, na ktorých sa moc nedá fotiť. Popri tom ako som prechádzal po brehu rieky som si všimol aj zopár zvieracích chodníčkov, ktoré mierili do vody. To značilo jediné, prechod cez vodu. Na chvíľku som si čupol do brehového porastu a pozoroval okolie. Nič sa však nedialo a tak som pokračoval ďalej. Asi po 50 metroch, sa zrazu ozvalo špliechanie vody. Ani neviem odkiaľ, skupinka diviakov sa vybrala z protiľahlého brehu prekročiť rieku. Na moje nešťastie, priamo cez miesto, kde som ešte pred pár sekundami striehol. Ak by som tam bol ostal, rútili by sa cez vodu priamo na mňa. Trošku som si počas cvakania uzávierky ponadával, že som tam nevydržal dlhšie. Nakoniec z toho vznikol ale celkom pekný záber.

Diviak lesný -Sus scrofa-

A tak vám spolu s týmto chlpatým torpédom prajem všetko dobré v novom roku, veľa šťastia, pekných zážitkov z prírody a hlavne veľa zdravia.